Školski čas sa Petljom

Home / Aktuelnosti / Školski čas sa Petljom

Školski čas sa Petljom

Poštovane kolege,

U želji da nastavimo da razvijamo dobre relacije sa nastavnicima informatike i računarstva u osnovnim i srednjim školama, a kako bismo znali da odgovorimo na potrebe i pružimo dodatnu podršku, pokrećemo seriju vebinara pod nazivom „Školski čas sa Petljom“. Svakih 14 dana organizovaćemo vebinar na kome želimo da čujemo primere dobre prakse u nastavi računarstva direktno od onih koji rade u učionici. Želimo da motivišemo nastavnike da nominuju temu, predlože predavača i podele sa nama svoje iskustvo iz učionice.

Tema prvog vebinara biće „Žašto nastavnik treba da predaje uz računar?“ Predavanje u trajanju jednog školskog časa održaće naš saradnik prof. dr Dragan Mašulović, autor Petljinog materijala Analiza i prezentacija podataka u Jupyter-u i redovni profesor na Prirodno matematičkom fakultetu u Novom Sadu.

Vebinar je zakazan za sredu, 27. marta sa početkom u 20.00 časova. Prijava za vebinar se nalazi na sledećem linku: https://forms.gle/w6uuyQPPbLamxGBs5 Rok za registraciju je sreda 27. mart u 15.00 časova.

Verujemo da ovaj vid razmene iskustva i znanja može biti dragocen svim nastavnicima. Mi u Petlji pažljivo slušamo sugestije i predloge koje nam nastavnici daju. Tako su, uostalom, i nastale video lekcije i modeli pripreme časa koje su dostupe stranici Zbornica, posebno kreiranoj za nastavnike informatike.

Na kraju, pošto se pribilžava okružno, a za njim i državno takmičenje iz informatike za osnovce, pripremili smo za takmičare i njihove mentore
Mali uvod u efikasnost. Ovaj kratak kurs objašnjava koliko je važno da u zadacima u kojima se to traži, takmičarska rešenja budu efikasna.

Srdačan pozdrav,
Tim Fondacije Petlja

Ostavite odgovor