Konkurs za izbor nastavnika za projekat Digitalni udžbenik – digitalni nastavnik

Home / Aktuelnosti / Konkurs za izbor nastavnika za projekat Digitalni udžbenik – digitalni nastavnik

Vlada Republike Srbije je posredstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u 2018. godini otpočela pilot projekat digitalizacije nastave koji obuhvata izvođenje nastave uz korišćenje najmodernijih digitalnih obrazovnih materijala.

Za učešće u ovom pilot programu su potrebni nastavnici koji žele da primene digitalne mogućnosti na času za dobrobit svojih učenika.  

Nastavnici se za učešće u projektu mogu prijaviti na: http://digitalnicas.mpn.gov.rs do 25. aprila. 

Potrebno je da podnesu biografiju i kratak video zapis u kome će navesti svoje trenutne aktivnosti usmerene u cilju digitalizacije nastave, želje i ideje, kao i motivaciju za učešće u projektu.

Najmotivisaniji nastavnici koji budu odabrani za učešće u projektu, dobiće adekvatnu obuku, opremu za kabinet uz koju će moći da izvode nastavu, kao i najsavremenije digitalne sadržaje.

U okviru procesa digitalizacije u Republici Srbiji veoma važnu ulogu igra uvođenje digitalnih tehnologija u proces nastave. Učenici se uz digitalne obrazovne materijale više interesuju za materiju i lakše ih je angažovati na času, a očekuje se i značajno povećanje obrazovnog efekta.  U ovoj godini u planu je opremanje 2.000 učionica.

Izvor: MPNTR

Ostavite odgovor